Nyhetsbrev 2015

      cropped-Street-Aid-logo1.jpg

Vi vill börja med att tacka alla er som har supportat oss med gåvor, förböner och praktisk hjälp, vi behöver varandra allihop och vi är tacksamma för ert stöd.
Vårvintern rullade på med ansvar för härberget ute i Fläsian till och med mars månad och den första veckan i april när vi hyrde Betania-kapellet i Kovland för några av de romer som vistats här i Sundsvall utan att ha tillgång till egen husvagn att bo i. Vi ordnade också med att ta dem till olika kyrkor eller till Slink-Ins lokal i stort sett varje söndag från mitten av november till och med mitten av april då vi också bjöd dem på soppluncher.

10984474_714826335285659_5990080077673408125_n

Bild från: Konferensen
Simon Johansson har ordnat med bibelstudier för romerna nere i lägret vid hamnen.
Vi har haft förmånen att få döpa tre av romerna vid två olika tillfällen, det första dopet var i Bethel Njurunda och det andra i Deltaförsamlingen ute i Sandarna.
Vi har hjälpt en hel del så långt vi tycker att vi kan sträcka oss när det gäller bilproblem, med lite tips, support och även lånat ut verktyg till en del. Vi har sett till att husvagnarna blivit flyttade längre bort från järnvägsspåret, och staketet på andra sidan upp mot Kolvägen har kommit upp. Vi har köpt ut en del receptfria läkemedel och instruerat om intag av dessa vid en del tillfällen, samt hjälpt några med sjukhusbesök och vård.
På deras egen begäran har vi också börjat ha lite mindre friluftsgudstjänster på söndagseftermiddagarna under den varmare årstiden. Många barn uppskattar detta då vi försöker sjunga och spela glada enkla sånger och få med dem i rörelser och trallar.

Lazar i lägret

Bild från: Predikan i Romlägret
Ett par har vi ordnat boende åt under sommaren i Maria och Bosses egen privata sommarstuga, stöttat dem och visat att de kan plocka och sälja liljekonvaljer, tagit med dem till skogen för att plocka blåbär och hallon till försäljning, lånat ut hinkar och skaffat bärplockare, samt lånat ut cyklar till dem och hjälpt dem med reparationer när de fått punktering osv. En del skjutsande för att hjälpa till med distribution av bär samt annat har det blivit även om vi undviker detta och anser att de bör klara sig själva. Det var även flera i lägret som hakade på liljekonvaljförsäljning men det var ju endast under en väldigt begränsad period.
Under våren har vi distribuerat en mängd tidningar men försäljningen av dessa verkar ha stannat av och vi får också dåligt med information om hur det fortsättningsvis kommer att bli när det gäller nya tidningar mm från ”folkärfolk” som ger ut dessa tidningar.
Sista april hade vi majbrasa i Östanå Kovland, med korvgrillning och fika.

11896181_715036648597961_5239584835799323596_n

Bild på: Huvudtalare Kenneth Pettersson på SA-Konferens
Sista helgen i maj var vi inbjuden av församlingarna i Matfors att stå där med bussen och de ordnade med grillning och underhållning på Röhmans torg.
Två arrangemang som vi har deltagit i nu i sommar har dels varit Hamnyran i Sundsvall där vi stod med vår fina nymålade röda husvagn och inbjöd till förbön och andliga samtal, delade ut biblar och traktater som handlade om Guds kärlek till oss människor. Mycket positiv respons från besökare fick vi.

10996962_693947274040232_6252669221062406074_n

Bild från: Hamnyran
Det andra var vår traditionsenliga resa till Urmusikfestivalen i Näsåker- Urkult. Det är femte året i rad och även denna gång fick vi ha vår Street Aid-buss på Ådals-Lidens kyrkas mark.
11822417_704165733018386_1689406213166944357_n

Bild från: Urkult
Den stora händelsen för oss har nog ändå varit den konferens som vi ordnade i bussgaraget hemma hos Bosse och Maria i Kovland. Fredag till söndag hade vi möten och undervisningspass med Kenneth Pettersson som huvudtalare. Det var en härlig helg med många fler besökare än vad vi vågat hoppas på.

Robinpredikar SA

Bild: Robin Malm predikar på SA-konferens
Vi fortsätter under hösten med att ha möten en helg per månad. I september var vi faktiskt ute i bussgaraget och oktobermötet hade vi i en hyrd lokal i Sundsvall.
Smågrupper samlas varje vecka i olika hem för gemenskap och bön.
Vi fortsätter som vanligt att vara ute med bussen i stort sett varannan lördag i Sundsvalls centrum där vi bjuder på fika och en stunds värme. Många intressanta samtal äger rum.
Som missionsorganisation stöttar vi arbeten i Bolivia, Kenya och Filippinerna .
I Bolivia stöder vi Barnens Räddningsark och deras barnhem för barn som tidigare levt på gatan, för mer info om deras arbete, gå gärna in på deras hemsida: www.barnensraddningsark.se
I Filippinerna stöttar vi Family Help Project. De arbetar med att fattiga familjer ska kunna bli självförsörjande och att barnen ska få utbildning. Deras hemsida är: www.familyhelpproject.se
Arbetet som vi stöttar i Kenya drivs av en äldre svensk kvinna som varit missionär i över 40 år, hon arbetar med att hjälpa barn och starta församlingar.
Vi ser fram emot ett nytt spännande år med Streetaid, det finns många utmaningar i vårt samhälle och vårt motto att finnas till för att visa Jesu kärlek i praktisk handling är viktigare än någonsin.
Kom gärna in till oss i bussen eller husvagnen när vi är ute i Sundsvalls centrum.

Gruppbild

Bild från: Hamnyran
Kom också ihåg oss i era förböner, och vill ni stötta ekonomiskt som månadsgivare eller med engångsbelopp, så finns uppgifterna på sidan.
Det finns även möjlighet att få nyhetsbrevet via mail, kontakta Maria Johansson.

Nyhetsbrev 2015