Street Aid nyhetsbrev för 2014!

Under 2014 anordnade vi två stycken loppisar till förmån för Bolivia. Den första gick av stapeln i maj och den andra i juni. Pengarna gick till grundplåt för ny bil till arbetet på barnhemmen i Cochabamba, Bolivia.

loppisenimaj

Street Aid har som vanligt varit ute med bussen på lördagskvällarna under sommaren med en intervall av ungefär varannan helg. Förutom det har vi evangeliserat på nationaldagen där vi samtalade med människor och delade ut traktater.

Årets första stora händelse var Hamnyran där vi fick föra fanan ”Gatukyrkan” vidare från tidigare års Gatufester. Vi hade en angenäm plats efter hamnkanten där det ständigt strömmade människor förbi, som ett resultat av det fick vi träffa väldigt många människor. Vi ställde upp ett tält, några sittplatser och ett bord. Vi delade ut traktat, biblar och en broschyr vi själva gjort som heter ”Det finns mer.” (Denna broschyr finns tillgänglig på hemsidan!) Vi hängde också upp en skylt som vi tillverkat för förra årets Må Bra-mässa som lyder: ”Gratis Healing & andlig vägledning.” Skylten gav oss mycket uppmärksamhet och ledde också till mycket förbön för människor. Vi såg ett flertal helanden, varav ett av dom mest minnesvärda var den första för tillställningen, då en kvinna blev helad från ”frozen shoulder.” Vi fick även bevittna flera helande och andra genombrott i människor liv. Vi träffade också en kille där som senare blev frälst och som har börjat umgås mer med oss. Till vår hjälp hade vi också anlitat en kille från Stockholm som står i begrepp att starta ett liknande projekt som Street Aid med egen cafébuss där hemma.

Urkult2014 - Copy

Nästa stora händelse var, något som kommit att bli ett givet inslag i Street Aids årskalender, nämligen: Urkult. Detta är en festival som går av stapeln i Näsåker varje år. Festivalen har stort fokus på alternativa levnadssätt och alternativ musik. Det finns stora folkliga inslag, men även inslag av österländsk religion och mat. Till det hör också ett stort intresse av vad som i folkmun kallas för New-Age. Det är tredje året i rad som Street Aid har förmånen att få bygga ett camp på kyrkans gräsmatta. Vi åker dit för att umgås med folk och vara ett ljus i det andliga mörker som råder där. Och, så klart, visa Jesu kärlek i praktisk handling. Vilket under året har kommit att bli vårt motto.

Newagemässan

Senare i oktober var vi än en gång på Må bra mässan som hålls i Skönsbergs Folkets Hus där vi har ett bord, ett par stolar och erbjuder ”Gratis Healing & Andlig vägledning.”

Vi fick då hjälp av några bröder från Gnarp som är aktiva i gatuevangelisation. Vårt medverkande på mässan förärade oss en plats i Sundsvalls Tidning som berättade om vad vi gjorde där och tog upp det faktum att en kvinna blev helad där, när reporten var på plats. Vi fick be för väldigt många, och de flesta upplevde att de blev berörda och en del helade.
Under hösten påbörjade vi ett arbete med EU-migranter. Till en början var det att vi bjöd dem på mat i Streetaid-bussen nere i deras camp vid hamnen. Men senare utvecklades det till att vi tillsammans med dem höll Gudstjänster i en kyrka i Kovland. Detta höll i sig hela vintern och resulterade under julen till att Street Aid fick i uppdrag av kommunen att driva ett härbärge under vintermånaderna 2015 till förmån för dessa EU-migranter och andra hemlösa i Sundsvall.

robinpredikaribetania

I November månad så anordnade vi en rockkonsert med bandet Jerusalem i Skönsbergs Folkets Hus. Tillställningen drog dessvärre lite publik och det såg ut, trots ett fantastiskt framträdande av Jerusalem, som att hela projektet skulle gå back ekonomiskt. Men tack vare väldigt god merch-försäljning lyckades det hela ros i land.

Jerusalemafficsch

Det var inget mindre än ett mirakel.
Street Aid har också köpt in en husvagn för att underlätta evangelisationsarbetet på stan. Husvagnen är ett komplement till bussen och har använts under våren 2015 vid ett flertal tillfällen.

Visitkort

Street Aid nyhetsbrev för 2014!