Street Aid’s Nyhetsbrev November 2014

Hej kära vänner!

Detta är det första av förhoppningsvis många nyhetsbrev från oss på Street Aid.
Street Aid har funnits i Sundsvall sedan 2007 och syftet har alltid varit att nå ut med evangelium till människor. Många känner till den mytomspunna cafébussen som brukar synas på Esplanaden ett par gånger i månaden. Där finns vi till och bjuder på fika och pratar med folk. Vi får möta alla möjliga typer av människor, allt från tiggare till högt uppsatta chefer. Hjärtat har länge bultat för ungdomar som driver runt, och vi har lyckats bygga bra kontakter med dem. Vi har även varit iväg på lite äventyr utanför Sundsvall. Gud har varit god mot oss och räckt ut sin hand, vi har under åren sett flera helandemirakel och annat som bara han kan stå för.

Nyligen har Gud lagt på våra hjärtan de tiggande romer som har kommit till vår stad. Vi har gjort några mindre insatser som till exempel att bjuda dem på mat eller lägga extra slant i deras bössa. Den gångna veckan har vi lagt i en högre växel och sökt upp dem på deras camp. De bor i kalla husvagnar utan el och vatten. Vi for dit med Street Aid-bussen i söndags morse och fyllde på med mat, kläder och kärlek. Vännerna blev uppmuntrade av att få en varm bit mat med kaffe därtill. Kläderna gick snabbt åt när vi började dela ut dem. Det finns stora behov av filtar, skor, mössor och vantar fortfarande.

2014-11-16 10.09.37

Eftersom vännerna inte talar så mycket svenska eller engelska så har kommunikationen varit svår. Lyckligtvis är vi välsignade med personer som är språkligt begåvade, vilket har öppnat möjligheten att prata med dem. Vi tog tillfället i akt och samlade ihop hela gänget för bön. En dem blev helad ifrån ett problem han hade haft i örat och många blev berörda. Snabbt därefter kom en av dem -Trandafir – fram med sin Bibel och började läsa högt. Det uppstod en diskussion mellan två av dem om vad texten säger, vi vet dock inte exakt om vad eftersom vi inte förstår deras språk.

2014-11-16 09.16.45 - Kopia

Nu vill vi hitta en bättre lösning för deras boende, eftersom kommunen inte vill ha kvar dem där de är. Vi har några ideér så hjälp oss gärna att be så det att blir rätt och riktigt. Det finns också lite tankar, eller kanske snarare drömmar, om att kunna hjälpa dessa människor i deras hemland. Att rycka upp problemet med roten.

 2014-11-16 09.02.47

Street Aid kommer också expandera sin helgevangelisation snart. Vi har köpt in en husvagn som håller på att ställas i ordning. Vi hoppas att kunna använda den för att bjuda på fika och evangelium varje lördag. Vi kommer därmed också behöva frivillig hjälp, människor som kan ställa upp och vara med oss på stan.

10801946_10152963728428646_7697215969837243481_n

Den 28e november kommer vi anordna en konsert med Jerusalem på Skönsbergs Folkets Hus. Biljetterna kostar 240 kronor styck och vi säljer dem direkt från Street Aid eller tickster.se. Vi är väldigt exalterade att få en sådan möjlighet som denna och vi hoppas innerligt att kunna fylla lokalen. Så ta med din vän, dina föräldrar, dina syskon och kom och rocka med oss!

/ Med vänliga hälsningar Nicklas med Street Aid-gänget.

Street Aid’s Nyhetsbrev November 2014